Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Valentijn trifle

Label tagatesse
60 min
gemiddeld
gemiddeld

Bereidingswijze

1

Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snij in gelijke plakjes.

2

Doe 250 gram van de aardbeien met de Tagatesse en het citroensap in een pannetje. Breng zachtjes aan de kook.

3

Druk de aardbeien als ze zacht zijn plat zodat er een rode saus ontstaat.

4

Week de gelatine in koud water en knijp uit. Voeg dan de gelatine toe aan de aardbeien.

5

Laat het mengsel afkoelen maar zet het niet in de koelkast.

6

Mix de slagroom kort. Voeg het afgekoelde aardbeienmengsel beetje bij beetje toe.

7

Leg een paar plakjes cake op de bodem van een glazen kom en leg nu wat partjes van de overgebleven aardbeien en wat besjes op het laagje cake.

8

Schep de aardbeienslagroom over de verse aardbeien.

9

Leg op de slagroom weer wat aardbeien en besjes en schep daarover weer wat room. Doe er weer wat cakeplakjes bovenop en schep er weer wat room over.

10

Ga zo door tot je ingrediënten op zijn en eindig met een laagje aardbeienslagroom. Bewaar wel nog enkele aardbeien en besjes voor de afwerking.

11

Leg nu de overgebleven aardbeien en besjes in een mooi patroon op het laatste laagje room en werk af met een paar blaadjes basilicum.

12

Je kan er ook voor kiezen om dit dessert in kleine glaasjes te serveren. Gebruik dan je glas om cakerondjes uit te snijden.
 

13

Serveer de aardbeien toetjes onmiddellijk of bewaar in de koelkast. Haal ze een halfuurtje voor het serveren uit de koelkast zodat de cake niet te hard is.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 400 g aardbeien
  • 200 g gemengde bessen
  • 250 ml zelfgemaakte slagroom met tagatesse
  • 1 stuk gelatine
  • 25 g tagatesse
  • 1 stuk tagatesse vanille cake
  • 1 eetlepel citroensap
  • 5 stuks basilicum

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten